Företagarbesiktning

Yrittäjäkatsastus

Milloin olet viimeksi katsastanut itsesi ja yrityksesi? Tule tekemään ilmainen kartoitus ja varmista henkilökohtainen turvasi ja yrityksesi elinvoimaisuus!

 YrittajakatsastusKotisivu

Yrittäjäkatsastus on Asianajotoimisto Näsman & Båskin uusi tuote. Se on kehitetty erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten omistajille. Palvelun tarkoituksena on varmistaa, että yrittäjä on tietoinen siitä, kuinka erilaiset henkilökohtaiset elämäntilanteen muutokset voivat vaikuttaa myös yrityksen tilanteeseen. Yrittäjäkatsastus antaa yrittäjälle tietoa ja työkaluja siihen, kuinka hän voi ennalta varmistaa sekä oman henkilökohtaisen turvansa että yrityksensä elinvoiman myös muutoksen aikoina.

 

Palvelun kuvaus

 

Yrittäjäkatsastus sisältää yhden ilmaisen noin 30-60 minuutin konsultaatiotapaamisen, jonka aikana yksi juristeistamme kartoittaa yrittäjän oikeudellisen tilanteen. Kartoitus käsittää muun muassa seuraavia osa-alueita:

 

  • avioehtosopimuksen vaikutus yritysomaisuuteen
  • perinnön suunnittelu ja omistajanvaihdos
  • yrittäjän vastuu yrityksen veloista
  • yrittäjän mahdollinen työkyvyttömyys tulevaisuudessa ja sen vaikutus yrityksen toimintaan (edunvalvontavaltakirjan tarve)
  • eri yhtiömuotojen hyödyt ja haitat
  • yritystulojen verotus (palkka, osinko vai yksityisotto)
  • yrityksen vakuutusturva koskien mahdollisia riita-asioita (oikeusturvavakuutus + vastuuvakuutus)
  • yrityksen sisäiset sopimukset (esim. osakassopimus)

 

Kun yrittäjän nykyinen tilanne on kartoitettu, antaa juristimme suosituksia sellaisista konkreettisista toimenpiteistä, joita yrittäjän olisi hyvä harkita välttääkseen juridiset sudenkuopat tulevaisuudessa. Näitä toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi testamentin tai avioehdon laatiminen yrittäjän osalta tai yrityksen sisäisten sopimusten perusteellinen tarkistus. Mikäli yrittäjä haluaa ehdotettuja toimenpiteitä tehtäväksi, teemme toimeksiannot normaalia tuntiveloitusta vastaan.

 

Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä ja varaa aika ilmaiseen konsultaatiotapaamiseen!