Nyheter

Nyheter

Ersättning för avbokad/försenad flygresa

20.06.2016

Enligt ett EU-direktiv och finsk rättspraxis har du rätt till följande ersättningar om ditt flyg avbokas eller försenas med ett visst antal timmar:
Flygrutt under 1 500 km, minst 2h försening: 250 euro
Flygrutt 1 500 km - 3 500 km, minst 3h försening: 400 euro
Flygrutt över 3 500 km, minst 4h försening: 600 euro

 

Dessutom har du rätt till ersättning för eventuella tilläggskostnader såsom taxi, hotell, mat och dylikt. Du kan ha rätt till ersättning redan efter en två timmar lång försening, men om flygrutten är över 3 500 km krävs att förseningen är minst fyra timmar lång.

 

Rätten till ersättning preskriberas dock efter tre år, vilket innebär att du måste söka ersättning inom tre år från att förseningen inträffade.

Vår byrå har erfarenhet av att söka ersättningar av flera olika flygbolag. Resan bör ha anknytning till EU och vi har lyckats få ersättningar t.ex. för flygrutter mellan Nordamerika och Finland samt mellan Thailand och Finland.

 

Vi sköter dylika uppdrag på provision, vilket innebär att vi inte debiterar någonting ifall du inte får någon ersättning. Av betalda ersättningar debiterar vi endast en viss procent i arvode. Kontakta oss gärna för en offert!

 

Gå till "Nyheter"