Nyheter

Nyheter

Ajankohtaista

Ihmiskauppa Pohjanmaalla

09.11.2018

Ihmiskauppa on vakava rikos, jota on erityisen hankala selvittää. Tämä on jopa johtanut siihen, että maassamme on hyvin vähän langettavia tuomioita tästä kyseisestä rikoksesta. Syynä on se, että kyse on usein tulkintaeroista, jotka ratkaisevalla tavalla vaikuttavat rikosnimikkeeseen. Tämä taas vuorostaan vaikuttaa ihmiskaupan uhrin mahdollisuuksiin saada tukea ja oikeudellista apua.

 

Pohjanmaalla järjestettiin 6.11.2018 ihmiskauppaa käsittelevä koulutus, jossa annettiin yksityiskohtaista tietoa tavoista tunnistaa ihmiskaupan uhri sekä tietoa eri apu- ja tukitoimista. Pohjanmaalla toisena Helsingin jälkeen on ilmennyt eniten ihmiskauppatapauksia viimeisten vuosien aikana. Tästä syystä on aihe erityisen ajankohtainen ja tärkeä. Varatuomari Sabina Saramo toimistostamme osallistui suurella mielenkiinnolla tähän kokopäivän kestäneeseen koulutukseen. VT Saramo on edustanut ihmiskaupan uhria oikeusprosessissa ja istuu myös ainoana Vaasan seudulta olevana oikeusavustajana verkkotyöryhmässä, joka ajaa ihmiskaupan torjumista Pohjanmaalla.

 

Ihmiskauppa on torjuttavissa, mutta jotta se toteutuisi tehokkaasti, tulee tietoa ongelmasta jakaa ja meidän kaikkien pitää silmämme auki ja reagoida heti, kun herää epäilys, että kaikki ei ole niin kuin pitäisi esim. työpaikalla.

 

Lue lisää ihmiskauppaa Pohjanmaalla koskevasta koulutuksesta Vasabladetista (ruotsiksi)

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle